BABEX
zonnepanelen huis

De primeur van de straat

Elke dag krijgen we berichten over oplopende energieprijzen en de uitputting van fossielen brandstoffen. De roep naar meer duurzame energie is groot en iedereen is ervan overtuigd dat we meer moeten doen: meer zonne-energie, meer waterkracht en ook de wind kunnen we beter gebruiken. Als alle daken in Nederland zonnepanelen zouden hebben, zouden we waarschijnlijk zelfs stroom overhouden. Gratis geleverd door moeder aarde. De noodzaak voor duurzame energie is groot, maar wie neemt het voortouw? Uw buurman, uw overbuurman, of probeert u nu zelf eens de eerste te zijn?

Energieleveranciers leveren vaak ook zonnepanelen, en misschien moet u de energieleveranciers eens goed met elkaar gaan vergelijken. Vergelijken is niet altijd leuk en eenvoudig en daarom kunt beter eerst kijken bij de overheid. De energiewijzer van de overheid is een handige site , waar alle energieleveranciers van Nederland met elkaar worden vergeleken. Er wordt gekeken naar dienstverlening en naar de kosten als het contract wordt beëindigd. Maar het mooie is dat u vergelijkenderwijs ook kunt zien hoe groen de verschillende energieleveranciers zijn. Leveren ze duurzame energie? En waar wekken ze hun stroom uit op? Er blijken een paar bedrijven te zijn die hun stroom volledig opwekken uit zon, water, wind en bio-massa. Het percentage duurzame energie verschilt nogal per bedrijf. Als u een eerste schifting van bedrijven heeft gemaakt, kunt u offertes aanvragen. Ga niet zelf zitten rekenen met de tarieven die ze beschrijven, want als het om het totale kostenplaatje gaat, kom je er niet uit. Laat het rekenwerk aan hen over, moeten ze het maar niet zo nodeloos ingewikkeld doen. Als u de energie van Eneco besteld, vraag dan gelijk een offerte voor zonnepanelen aan. Dan heeft u twee vliegen in een klap! Wat gaat het u kosten, en wat bespaart het u? Het zou mooi zijn als u de primeur van de straat heeft. De anderen volgen vanzelf, daar kunt u op wachten.