BABEX
mst

Provincie Limburg wil vliegveld overnemen

| Geen reacties

De provincie Limburg is van plan om Maastricht Aachen Airport over te nemen. Dit vliegveld verkeert in grote financiële problemen. Wanneer de Provinciale Staten de overname blokkeren, kan het uiteindelijk uitdraaien op een sluiting van de luchthaven, zegt het provinciebestuur tegen de NOS

Afgelopen juni redde de provincie de luchthaven in Beek ook al van een faillissement met een financiële injectie van 4,5 miljoen euro. Limburg wil echter voor een structurele oplossing zorgen en het vliegveld voor het symbolische bedrag van één euro overnemen van eigenaar Omniport/Dura Vermeer.

Concessie

Met de overname zou de provincie eigenaar worden van de landingsbanen, loodsen, terminal en het vastgoed. Hier op aansluitend wil Gedeputeerde Staten een concessie doen, net als bij het openbaar vervoer. Op deze manier kan een private onderneming het vliegveld gaan exploiteren. In februari wordt het plan voorgelegd aan de Provinciale Staten.

Groningen

Maastricht Aachen Airport is niet het eerste regionale vliegveld dat kampt met financiële problemen. Onlangs bracht de Noordelijke Rekenkamer een onderzoek naar buiten waaruit blijkt dat ook Groningen Airport Eelde niet kan overleden zonder blijvende overheidssteun.

Geef een reactie

Verplichte velden zijn aangegeven met een *.