BABEX
ArieSlob

Slob: gasplannen Groningen te beperkt

ChristenUnie-fractievoorzitter Arie Slob is ontevreden met de plannen van minister Kamp voor de gaswinning in Groningen. Op het congres van zijn partij in Lelystad verweet Slob Kamp dat de plannen een te beperkte horizon hebben. Volgens de partijleider moet er verder vooruitgekeken worden dan vijf jaar. Daarnaast is hij er nog niet van overtuigd dat de productie alleen bij Loppersum moet verminderen.

Slob zei op het congres dat de slachtoffers van de aardbevingen in Groningen goed moeten worden gecompenseerd en benadrukte nog maar eens dat zijn partij geen ‘hangmatpolitiek’ bedrijft. Hiermee verwees hij naar de akkoorden die zijn partij, de SGP en D66 over allerlei onderwerpen sloten met de coalitie. Naast zijn statement over de kwestie Groningen startte Slob ook direct met de campagne voor de aanstaande Europese en Gemeenteraadsverkiezingen.

Geliefd

Volgens Slob is een regeerakkoord nooit eerder zo vaak aangepast als het huidige. Hij noemde regeringspartijen VVD en PvdA ‘haast de meest geliefde coalitiepartijen’. Een kwinkslag richting de manier waarop in Den Haag over D66, SGP en ChristenUnie wordt gepraat vanwege hun samenwerking met de coalitie.

Reacties gesloten.