Duurzaam bouwen is hot. Zeker nu in het nieuwe kabinetsakkoord de nadruk wordt gelegd op de verduurzaming van woningen, komen leveranciers met allerlei duurzame oplossingen. Aan de ene kant is dit een mooie ontwikkeling, want het draagt immers bij aan milieubewuster wonen en leven. Aan de andere kant blijken huiseigenaren het steeds lastiger te vinden om te kiezen uit al deze mogelijkheden. Hoe bepaal je welke oplossing in een situatie het beste is?

Deze onzekerheid bij huiseigenaren is voor OnderhoudNL de reden geweest om samen met Bouwend Nederland en Uneto-VNI het initiatief te nemen voor de oprichting van het consortium Duurzame Aanbieder, dat als doel heeft om huiseigenaren te helpen met hun keuze voor de meest effectieve maatregelen in hun situatie. Ook kan de Duurzame Aanbieder hen wijzen op de mogelijkheden om deze maatregelen te financieren.

Duurzame Aanbieder maakt duurzame mogelijkheden inzichtelijk voor huiseigenaren

Frans Zegwaart, directeur van Maas Warmtetechniek ontving het eerste Duurzame Aanbieder label van Nederland.

Onderscheidend op het gebied van duurzaamheid

Om verduurzaming extra op de kaart te zetten – ook bij ondernemers in de bouw- en huizenbranche – is er een onderscheiding in het leven geroepen. Dit is het Duurzame Aanbieder label dat toegekend wordt aan kleine en middelgrote bedrijven die zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid.

Om in aanmerking te komen voor het Duurzame Aanbieder label, moet een organisatie eerst aan een aantal criteria voldoen. Zo geeft de aanbieder niet alleen advies over de mogelijke maatregelen en de financiering hiervan, maar onderhoudt de aanbieder ook alle contacten met (onder)leveranciers en blijft hij ook betrokken na het afronden van de werkzaamheden. Bij het volledig energieneutraal maken van een woning biedt de Duurzame Aanbieder ook een energieprestatiegarantie.

Het onafhankelijke instituut SKG-IKOB controleert of aanbieders voldoen aan de criteria en in aanmerking komen voor het label.

Uitreiking Duurzame Aanbieder label

Het eerste Duurzame Aanbieder label is deze ochtend uitgereikt aan directeur Frans Zegwaart van Maas Warmtetechniek in Haarlem. Het bedrijf ontving het label, omdat zij al verschillende lekke bouwvallen omgetoverd hebben in zuinige energiepaleizen. Hierbij werd er nauw samengewerkt met andere bouwbedrijven en glaszetters.

Bedrijven die willen weten of zij ook in aanmerking komen voor het profiel van Duurzame Aanbieder kunnen terecht op de website www.duurzameaanbieder.nl voor meer informatie.